BILLES BEKYMRING

en forestilling om at blive venner med fortællerstemmen i hovedet 

Ny børneforestilling om følelserne, der får pulsen til at stige, tankerne til at svirre og alt til et føles uoverskueligt. Premiere på ZeBU 31. oktober 2021!

“Kender du, når det føles som om ens hjerne er en havetrampolin, som nogen hopper på? Eller når det føles, som om der er en fortæller, der bare bliver ved med at snakke inden i ens hoved? Som om ti tusind heste trækker hjertet i hver sin retning? Og nede i maven føles det, som om du har slugt al cement i hele verden og du aldrig bliver let i kroppen igen. Kender du det?”

Bille er ti år og går i 5. klasse. Bille kan allerbedst lide, når det hele er, som det plejer at være. Hjemme hos far får de pizza om fredagen, og hos mor får de spaghetti om onsdagen. Bille kan godt lide at være i sin egen verden og kan dagdrømme i timevis. Det er faktisk, som om der bor en fortæller inde i Billes hoved, der altid kan finde på en ny god historie. Men da Billes bedste ven flytter, klasselæreren Besir rejser væk og Bedste bliver syg, begynder Billes fortæller at overtage styringen. Hovedet bliver oversvømmet af bekymringer og katastrofetanker. Bille har ikke lyst til noget – og slet ikke at skulle på lejrtur med hadelæreren, Vikar-Benny. Bille vil faktisk gøre alt for at undgå lejrturen og slippe af med bekymringerne.

I løbet af de sidste 10 år er antallet af børn og unge med depression og angst tredoblet, og antallet af børn med kontakt til det psykiatriske system er steget med 50 procent. BILLES BEKYMRING tager udgangspunkt i den komplekse verden, som vores børn vokser op i, og behandler de svære tanker med humor og kærlighed.

HOLDET BAG 
Dramatiker: Josephine Eusebius 
Instruktør: Johan Sarauw
Scenograf: Simone Bartholin & Rosa Birkedal
Lyddesigner: Sofie Voight Simonsen
Skuespillere: Mathilde EusebiusIda Nørfelt Lund & Morten Kjær 

Grafiker: Molly Wittus 

STØTTET AF 

Statens Kunstfond

Nordeafonden

Beckett Fonden

Dansk Skuespillerforbund

Københavns Kommune 
BUPL

BILLETTER 

Spiller på ZeBU fra 31. oktober - 14. november 2021. Se alle spilletider og bestil billetter her 

TURNÉSPECIFIKATIONER

Turnéperiode: 16.-29. maj 2022 + 15.-18. september 2022 

Mål: TBA 

Varighed: 1 time 

Opstilling: TBA 

Krav: TBA 

Pris: TBA 

Rabat ved køb af flere forestillinger. Forestillingen er refusionsgodkendt, så skoler og institutioner kan købe forestillingen til halv pris. 

DOWNLOAD SALGSPDF MED TEMATIKKER OG PRAKTISK INFO HER