top of page

BILLES BEKYMRING

- om at blive venner med fortællerstemmen i hovedet 

BillesBekymring-fotoAsbjornSand-260.JPG

En forestilling for de 9-12 årige

- og alle, der kender til at bekymre sig

“Kender du, når det føles som om ens hjerne er en havetrampolin, som nogen hopper på? Eller når det føles, som om der er en fortæller, der bare bliver ved med at snakke inden i ens hoved? Som om ti tusind heste trækker hjertet i hver sin retning? Og nede i maven føles det, som om du har slugt al cement i hele verden og du aldrig bliver let i kroppen igen. Kender du det?”

Bille er ti år og går i 5. klasse. Bille kan allerbedst lide, når det hele er, som det plejer at være. Hjemme hos far får de pizza om fredagen, og hos mor får de spaghetti om onsdagen. Bille kan godt lide at være i sin egen verden og kan dagdrømme i timevis. Det er faktisk, som om der bor en fortæller inde i Billes hoved, der altid kan finde på en ny god historie. Men da Billes bedste ven flytter, klasselæreren Besir rejser væk og Bedste bliver syg, begynder Billes fortæller at overtage styringen. Hovedet bliver oversvømmet af bekymringer og katastrofetanker. Bille har ikke lyst til noget – og slet ikke at skulle på lejrtur med hadelæreren, Vikar-Benny. Bille vil faktisk gøre alt for at undgå lejrturen og slippe af med bekymringerne.

I løbet af de sidste 10 år er antallet af børn og unge med depression og angst tredoblet, og antallet af børn med kontakt til det psykiatriske system er steget med 50 procent. BILLES BEKYMRING tager udgangspunkt i den komplekse verden, som vores børn vokser op i, og behandler de svære tanker med humor og kærlighed.

"teater [døgdi] tager i dén grad børns indre liv seriøst og sætter konkrete ord på hvad der sker, når de mørke tanker rammer. Og så tilbyder de en udvej. Det er børneteater på den helt fremragende og fintfølende måde, der både tilbyder underholdning og tager livtag med alvorligere emner"

- Set på Scenen

BillesBekymring-fotoAsbjornSand-9832.JPG
BillesBekymring-fotoAsbjornSand-567.JPG

"Forestillingen er først og fremmest særdeles underholdende. Men den vækker også eftertanke hos publikum, der synes usædvanligt opmærksomme og medrevne af forestillingens historie og karakterer. Der er ingen tvivl om, at ’Billes bekymring’ er en forestilling, som mange børn i målgruppen vil kunne genkende sig selv i"

- Teateravisen

HOLDET BAG 
DRAMATIKER Josephine Eusebius 
INSTRUKTØR Johan Sarauw

SKUESPILLERE Mathilde Eusebius, Ida Nørfelt Lund & Joachim Bach Rosendal (oprindeligt Morten Kjær)
SCENOGRAFI & KOSTUMER Simone Bartholin & Rosa Birkedal
LYDDESIGNER Sofie Voight Simonsen

LYSDESIGNER Jakob Juul Larsen

BYGGER Allan Carson 

GRAFIKER Molly Wittus 

FOTOS Asbjørn Sand 

UNDERVISNINGSMATERIALE Niclas Fruergaard Christensen

TURNÉ - INFO

MÅL D: 7 m - B: 6 m - H: 3 m (ekskl. pub.)  

VARIGHED  55 minutter 

OPSTILLING 3 timer 

NEDTAGNING 1,5 timer  

KRAV 230 V, Mørklægning 

TURNÉPRISER

11.000 kr. ex moms for op til 80 publikummer 

13.000 kr. ex moms for op til 125 publikummer

RABAT ved køb af flere forestillinger. Refusionsgodkendt. 

Gratis undervisningsmateriale. 

STØTTET AF 

Statens Kunstfond

Nordeafonden

Beckett Fonden

Dansk Skuespillerforbund

Københavns Kommune 
BUPL

DOWNLOAD UNDERVISNINGSMATERIALE HER
DOWNLOAD PRESSEFOTOS HER 

BillesBekymring-fotoAsbjornSand-9616.JPG
BillesBekymring-fotoAsbjornSand-9646.JPG

"BILLES BEKYMRING betræder med stor omhu grænsen mellem det humoristiske og det seriøse, det virkelighedsnære og det magiske. Karaktererne er skæve og karikerede, men aldrig på bekostning af historien eller uden respekt for temaet"

- Den 4. væg

bottom of page